Se poate returna până la 31 ianuarie 2025. Membrii Clubului Sportisimo au 90 de zile de la data achiziției pentru a face schimb/retur. Află mai multe.

Sfaturi

Cum să-ți alegi echipamentul de ciclism

Casca ar trebui să fie accesoriul obligatoriu. Dacă vrei să ai parte de confort maxim îți recomandăm să-ți alegi îmbrăcămintea și încălțămintea potrivită.

Casca de ciclism

Casca face parte din echipamentul necesar fiecărui ciclist. Leziunile craniene fac parte din cele mai grave răni ale bicicliștilor. Statistica spune că 75% din decesele bicicliștilor este datorată leziunilor craniene. Prevenția acestui lucru este foarte simplă. Echipează-te cu o cască confortabilă și cu design pe placul tău.

 

Câteva aspecte la care ar trebui să acorzi atenție

Majoritatea căștilor de pe piață trebuie să treacă cu succes testele de siguranță cerute de norma EN 1078. Astfel, aceasta îți garantează funcționalitate 100%. Căștile se diferențiază prin tehnologiile folosite și construcția acestora.

  • Hardshell - Scheletul are straturi din spumă de polistiren lipite la suprafață. Este vorba despre cel mai întâlnit model de cască.
  • In Mold - Tehnologie mai modernă, în care spuma din poliester este injectată în schelet. În acest caz, conexiunea celor 2 segmente este mai robustă și este posibilă confecționarea căștii cu mai multe orificii de aerisire. De asemenea, greutatea este mai mică decât în cazul celor cu tehnologie hardshell.

 

 

Casca trebuie să se așeze perfect pe cap. De obicei, mărimea se poate ajusta prin reglarea curelei sau cu ajutorului sistemului cu rotiță, iar sistemul de prindere nu trebuie să fie prea strâns. De asemenea, casca poate fi folosită și ca element reflectorizant - cele în culori distinctive sau lucioase sunt mult mai vizibile.

 

Un alt element important este greutatea. O cască cu greutate ridicată poate cauza dureri de gât. O greutate redusă (fără a influența caracteristicile) este una dintre prioritățile producătorilor. Pentru adulți, greutatea ideală este în jurul a 500g, iar pentru copii nu ar trebui să depășească 200g.

  • Accesorii pentru cască - Anumite căști sunt dotate cu cozoroc detașabil. Cu siguranță îl vei aprecia în timpul zilelor însorite. Totodată, te poate feri de crengi sau murdării. Atenție însă, în timpul curselor la o viteză mai mare îți poate micșora câmpul vizual.
  • Întreținerea căștii - Casca trebuie schimbată după fiecare impact major. Chiar dacă nu sunt semne de uzură la suprafață, spuma din interior poate fi deformată, motiv pentru care nu îți va oferi siguranța de care ai nevoie. Din când în când, poți verifica și construcția acesteia, pentru a evita existența unei fisuri vizibile. Ferește casca de impacturi inutile. Ține minte, după o perioadă de 5-8 ani, materialul își pierde din proprietăți. De aceea este necesar să îți cumperi o nouă cască. Dacă este folosită des, atunci este nevoie de înlocuire după 3 ani de utilizare.

Îmbrăcăminte pentru ciclism și accesorii

În cazul în care mergi des pe bicicletă, cu siguranță vei aprecia îmbrăcămintea specială cu formă anatomică și material funcțional. Elimină transpirația, se așază excelent pe corp și nu incomodează.

 

 

  • Pantaloni de ciclismPantalonii din material elastic sunt dotați cu inserție specială pentru confort maxim în timpul curselor. Țesătura flexibilă finisată cu cauciuc sau silicon se fixează perfect pe corp. Un bonus ideal sunt cusăturile plate care oferă un confort sporit.
  • Tricou pentru ciclismÎmbrăcămintea de bază din material sintetic îți va menține corpul uscat indiferent de efortul depus. Există o gamă variată din care poți alege. Cu siguranță vei aprecia buzunarul de la spate cu fermoar, în care îți vei putea stoca lucrurile de valoare. Majoritatea tricourilor au tiv elastic, pentru a se fixa excelent pe corp și a nu incomoda în timpul mersului pe bicicletă. Și nu uita: tricourile colorate cu elemente reflectorizante te vor proteja în zilele cu vizibilitate scăzută.
  • Mănuși de ciclismMănușile ideale îți oferă o prindere comodă de ghidon, amortizează șocurile și îți protejează mâinile în cazul unei căderi. Materialul din zona palmei ar trebui să fie rezistent, antiderapant și cu căptușeală la interior. Dosul palmei ar trebui să fie confecționat din material respirabil, pentru o aerisire perfectă. Mai mult, mănușile pot fi dotate cu elemente reflectorizante pentru o siguranță sporită.
  • Protecții și jambiere - Dacă pleci la drum dis de dimineață și încă este răcoare, atunci cu siguranță vei aprecia jambierele pentru genunchi și mâini. Acestea îți protejează membrele împotriva frigului, pot fi scoase ușor și depozitate în buzunare.
  • Șosete - Șosetele pentru ciclism sunt un accesoriu important. Dacă vei lua decizia potrivită nu vei avea probleme cu umezeala și te vei simți comod pe întreaga durată a cursei. De exemplu, poți alege șosete din material sintetic cu caneluri pentru eliminarea umezelii. Alege-ți mărimea potrivită și un material confortabil, pentru a evita situațiile incomode de-a lungul traseului.
  • Ochelari pentru ciclism - Principala caracteristică a ochelarilor este de protecție împotriva insectelor și a prafului. Chiar și micile particule de praf îți pot afecta vederea. Pentru protecție împotriva soarelui folosește ochelari cu un filtru UV îndeajuns de puternic.

 

Încălțăminte ciclism

Dacă vrei să te dedici ciclismului, atunci ai nevoie de încălțăminte specială. După preferințe, poți alege între modele turistice sau sportive. Încălțămintea pentru drumeții are talpă mai moale și este concepută pentru a oferi un mers confortabil. Se poate spune că aceste ghete sunt comode în diverse situații. Încălțămintea sport are talpa mai robustă. Mersul nu este comod, iar pe suprafețe ude se alunecă. Cel mai important însă este mărimea -alege încălțămintea care ți se potrivește ca o mănușă.